Skip to content
Ediția de astăzi Social

Ministrul Muncii anunță noi ajutoare pentru anumite categorii de români. Raluca Turcan: Vor primi ajutoare în valoare de 259.500 lei

Ministrul Muncii a anunțat că românii afectați de inundații vor primi ajutoare din partea statului. Este vorba despre 82 de familii și persoane singure din șapte județe din țară.

82 de familii și persoane singure din 7 județe vor primi ajutoare pentru inundații în valoare de 259 500 lei. Conform procedurilor stabilite prin hotărârea de Guvern privind acordarea ajutoarelor de urgență adoptată luna trecută, am aprobat astăzi lista nominală a beneficiarilor de ajutor de urgență întocmită de ANPIS, cu sprijinul comisiilor pentru evaluarea estimativă a pagubelor și cu avizul autorităților locale. Vor beneficia de ajutoare, conform situației centralizatoare transmise de ANPIS, 2 gospodării din Alba (10 000 lei), 8 din Galați (36 000 lei), 37 din Iași (152 000) lei, câte una din Maramureș (7.000 lei) și Mureș (3 500 lei), 27 din Neamț (35 000 lei) si 6 din Ilfov (16 000 lei). Reamintesc că ajutorul pentru inundații se acordă în cuantum diferențiat, în funcție de gradul în care locuințele au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme. Suma totală destinată ajutoarelor pentru inundațiile din acest an, aprobată prin hotărâre de Guvern, este de 5 milioane de lei”, a scris ministrul Raluca Turcan, pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.