Skip to content
Recent Spot

Misiune dificilă. Un câine căzut într-o fântână, salvat de pompieri

 

Miercuri după-amiază, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână secată, în localitatea Greci.

La locul indicat, a fost mobilizat un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia, care constatând că diametrul fantânii nu le permitea coborârea în siguranță  cu aparatul de respirat și tubul de oxigen, adâncimea fiind de circa 15 m, a solicitat ajutorul unui echipaj de alpiniști de intervenție din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin.

Ajuns, de urgență, la locul evenimentului, echipajul, specializat în salvări din medii ostile vieții, cu ajutorul unui sistem de aducțiune cu aer comprimat, tip SADAC, a pătruns rapid în interiorul fântânii, reușind să aducă animalul la suprafață, în siguranță.

Sistemul permite salvatorului pătrunderea în medii ostile doar cu masca de oxigen, respirația fiind posibilă la distanță față de buteliile cu aer respirabil comprimat, prin intermediul unui furtun. Acestă tehnologie oferă o mai mare mobilitate, intervenția fiind mai rapidă.

Ca în orice intervenție, siguranța salvatorului depinde de pregătirea acestuia, iar reușita misiunii de intervenția cât mai rapidă și eficientă.

“O intervenție reușită a fost și cea de astăzi, când salvarea unui câine a devenit primordială pentru niște oameni care au ales să apere viața, fie ea chiar și a unor necuvântătoare”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.