Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Misiuni speciale de ordine în Mehedinți: peste 50 de firme verificate de poliție

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 550 persoane și peste 55 de  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 80 sancțiuni contravenționale, dintre care 60 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 32.000 lei.

Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat 7 verificări ale unor piețe, piscine si terase. În urma verificărilor, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 9 misiuni, dintre care 8 pentru decontaminarea unei ambulanțe SMURD si 18 SAJ, iar una pentru preluarea și transportul unei persoane care a necesitat îngrijiri medicale.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 164  de persoane din 111  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție  locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.