Skip to content
Ediția de astăzi

Moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi a Parlamentului/ Votarea, amânată după decizia CCR

Lucian Romaşcanu, liderul senatorilor PSD: Nu vrem să fim în situaţia să avem doi premieri, unul pus de Coaliţie, unul de CCR.  Birourile permanente reunite nu au stabilit și data la care va fi votată moțiunea de cenzură dar au acceptat propunerea UDMR ca după ce Curtea Constituțională se pronunță pe sesizarea făcută de Guvern să se ia o decizie clară, cu voturile PNL, UDMR şi PSD.

Moțiunea de cenzură va fi citită în ședința plenului reunit al Parlamentului convocată pentru joi, la ora 16.00, au decis Birourile permanente reunite. Birourile permanente reunite nu au stabilit și data la care va fi votată moțiunea de cenzură, potrivit PSNews.ro

Decizia de a fi citită joi moțiunea a fost luată cu voturile USR PLUS, PSD, AUR, minorități.

Senatorul PNL Virgil Guran a declarat că liberalii care îl susțin pe Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie nu vor participa la ședință. PNL va ajunge să fie ghidonat de PSD, spune, la RFI, senatorul liberal Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie.

„Astăzi (joi – n.r.) noi nu mergem la plenul comun. Noi ne-am hotărât, cel puțin susținătorii lui Ludovic, ne-am hotărât să nu mergem, să nu participăm la moțiune, să arătăm că de fapt noi nu vrem să dăm jos Guvernul nostru (…).

Pentru a demonstra că noi nu dorim acest lucru, pentru că din păcate, se folosește în această competiție internă, se acreditează ideea că noi, cei care îl susținem pe Ludovic Orban, vrem să dăm jos propriul Guvern. Nu este adevărat și vom demonstra că nu este adevărat”, a spus Virgil Guran.

Senatorul crede că PNL a ajuns la mâna PSD-ului, pentru rămânerea la guvernare. „Din păcate, cred că vom ajunge să ne ghidoneze PSD-ul din spate”.

Întrebat dacă asta ar însemna un Guvern minoritar susținut de PSD, Virgil Guran a răspuns: „Cam așa, spre așa ceva se pare că se îndreaptă treaba și vă spun că suntem foarte deranjați și supărați, pentru că asta nu-i democrație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.