Skip to content
Ediția de astăzi Ediția de Astăzi Recent

Noi erori în manuale – În biologia pentru clasa a VI-a organele sunt poziționate greșit

Scandalul manualelor tipărite de Editura Didactică și Pedagogică este pe departe de a fi finalizat. Recent, s-a descoperit că și în manualul de biologie de clasa a VI-a, mai multe organe au fost poziționate greșit în imagini, au fost lăsați termeni neadecvați și neconcordanțe privind informațiile prezentate. Asta după ce în manualul de geografie, pe una dintre hărți municipiul Drobeta Turnu Severin a fost înlocuit cu Turnu Măgurele, iar în cele de istorie au fost strecurate alte greșeli grave.

Partidul Național Liberal anunță că Ministerul Educației a decis retipărirea celor 148.000 de exemplare de manuale de geografie, pe cheltuiala EDP, la un cost de 300.000 de lei.

Ce va decide în legătură cu celelalte manuale greșite? Sunt foarte curioasă care este finanțarea EDP, dacă nu una publică? Editura Didactică și Pedagogică a recunoscut că a tipărit deja 1,6 milioane manuale pentru clasa a VI-a și speră ca „greșelile să nu fie recurente”. Ori, tocmai acest lucru devine din ce în ce mai evident în aceste zile și atunci mă întreb, cine va suporta costurile corectării și retipăririi acestor manuale? Vom plăti cu toții neputința și incompetența unei edituri care deține monopolul producerii de manuale? Chiar nu răspunde nimeni de aceste erori grave și grosoloane? Pentru a preveni aceste consecințe, Partidul Național Liberal a contestat atât modul de înființare a acestei edituri, cât și Legea manualului, ambele declarate neconstituționale. Ministerul Educației nu a ținut cont nici de decizia Curții Constituționale și nici de lipsa bazei legale, ci a decis să realizeze manualele școlare pentru clasele I, a II-a și a VI-a prin unica editură din subordinea sa, care a semnat contracte direct cu autorii de manuale și a evitat licitația publică pentru a le produce”, sunt problemele ridicate de deputata liberală Florica Cherecheș.

Mai mult chiar, cei de la PNL cer demisia ministrului Educației pentru aceste erori.

Demisia Ministrului Educației și chiar a Premierului României, sunt prețuri prea mici care ar trebui plătite pentru aceste atacuri grave la viitorul și siguranța României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.