Skip to content
Lifestyle Recent

Nouă obiceiuri pentru o viață lungă

Există o serie de ”secrete” care te vor ajuta să ai o bună calitate a vieții, să eviți îmbolnăvirile și să te bucuri de bunăstare.

Au fost identificate nouă obiceiuri pentru a avea o viață lungă, identificate după îndelungi cercetări de Dan Buettner, citat de Mindbodygreen.

Mișcare naturală: încearcă să trăiește într-un mediu în care te miști natural. Să faci plimbări în aer liber.

Identifică un țel: nu trăi la întâmplare. Încearcă să îți stabilești un țel în viață, un sens.

Fă o pauză: nu lăsa stresul să devină cronic în viața ta. Pentru că stresul duce la inflamații în corpul tău, deci la boli și îmbătrânire. Meditează, roagă-te sau dormi puțin.

Urmează regula cu 80%: nu mai mânca dacă stomacul tău este 80% plin. Nu mânca până la saturație sau suprasaturație. Acordă-i corpului tău timp să digere.

Mânăncă în majoritatea timpului legume: și cât mai puțină carne.

Bea vin la ora 17.00: e un fel de a spune. Consumă cât mai puțin alcool. Poți bea un pahar două de vin când ești cu prietenii sau la masă.Și, nu, nu poți ”reporta” paharele de vin pentru zilele de weekend. Constanta este importantă.

Găsește-ți comunitatea: ai nevoie de apartenență, de socializare. Studiile arată că participarea săptămânală la serviciile religioase îți pot prelungi viața cu 14 ani.

Cei dragi să fie pe primul loc: Familia este pe primul loc, ai grijă de părinții și de bunicii tăi. Să fie un mediu plin de dragoste.

Găsește-ți grupul corect: care are obiceiuri de viață sănătoase, ca să fii motivat să le ai și tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.