Skip to content
Recent

O nouă aroganță marca Tăriceanu. Mesaj pentru artiști și funcționari privind Declarația 600

Citiți mai jos despre o nouă aroganță a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Președintele ALDE și al Senatului a avut un mesaj pentru artiști și funcționari în ceea ce privește Declarația 600.

Scutirea de impozit pentru angajaţii din industria IT este pusă sub semnul întrebării de unul dintre liderii alianţei de la guvernare. Călin Popescu-Tăriceanu crede că şi alte categorii sunt importante pentru economia României şi ar merita acelaşi privilegiu, dar cum statul nu poate oferi mai multe reduceri, ar fi bine să renunţe la cele existente, transmite Digi24.ro.

Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în acelaşi timp, eu vă spun ca liberal că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă. Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singurii. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje. Lucrul ăsta nu înseamnă că nu preţuiesc acest domeniu, dar mi se pare că e incorect şi faţă de alte domenii”, a afirmat Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

De asemenea, politicianul a avut cuvinte aspre pentru artişti şi pentru funcţionarii publici. Pe primii i-a certat pentru că s-au revoltat împotriva Formularului 600 al ANAF, iar pe bugetari fiindcă acuză statul că, în urma revoluţiei fiscale, s-a ales praful de măririle de salarii promise.

„Dacă funcţionarii publici vor să câştige mai mult decât sunt plătiţi în sistemul public, atunci să se ducă în sistemul privat. După cum cei care sunt liber profesionişti şi le e greu să completeze un formular de declaraţie de venituri pentru a se stabili impozitul li se pare prea complicat, să treacă funcţionari publici, da? Ca să fie clar!”, a punctat liderul ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.