Skip to content
Recent

Tăriceanu, nemulțumit de răspunsurile lui Coldea: Total inadecvate!

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a arătat nemulțumit marți după-amiază de răspunsurile date de către fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea după audierea de săptămâna trecută din Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de Informații.

Liderul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a declarat marţi că răspunsurile lui Coldea au fost „total inadecvate”, acesta încercând să „eludeze adevăruri”, informează Adevărul.ro.

„N-am participat, nu sunt membru al comisiei. Din informaţiile pe care le-am văzut şi din declaraţia făcută de vicepreşedintele comisiei (preşedintele – n.r.), Claudiu Manda, intervenţiile şi răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-a dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuiesc spuse în faţa comisiei, pentru că acesta este rolul comisiei – de a verifica legalitatea funcţionării serviciilor (de informaţii – n.r.) în România”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă el consideră că prin comparaţia făcută de Florian Coldea cu Iuda acesta a transmis ameninţări, preşedintele Senatului a replicat: „Am văzut în presă acele ameninţări. (…) Eu am să pun o simplă întrebare: în SUA, care se confruntă cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei şi în alte părţi, cum rezolvă problemele fără să aibă aceste protocoale? În aceste protocoale stă cheia rezolvării problemei? Eu cred că Codul penal şi Codul de procedură penală sunt suficiente, fără să fie nevoie să adăugăm la lege. Dacă este nevoie să adăugăm la lege, acest lucru este atributul exclusiv al Parlamentului şi al nimănui altcuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.