Skip to content
Ediția de astăzi Recent

O nouă reuniune a Colegiului Prefectural

Colegiul Prefectural al județului Mehedinți s-a întrunit marți, 26 octombrie, în ședință ordinară. La întâlnirea desfăşurată în sala mare a Palatului Administrativ, a participat prefectul județului, Cristinel Pavel, alături de reprezentanţii instituţiilor publice, care au prezentat rapoartele de activitate.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a prezentat un material detaliat despre situația pandemică de la nivelul județului, cu privire la infectarea cu noul Coronavirus, iar Garda de Mediu Mehedinți a adus în atenția Colegiului Prefectural, un document despre implementarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către UAT-uri.

În ceea ce privește Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți, reprezentantul instituției a prezentat măsurile întreprinse privind sancționarea fermierilor care au dat foc la vegetația uscată pentru a-și curăța terenurile agricole. Până la această dată, 26.10, 53 de fermieri nu au prezentat documentele pentru arderea resturilor vegetale, urmând a primi sancțiuni la calcularea plăților. Alți 45 de fermieri trebuie să prezinte documentele, din care să reiese că au sesizat incendiile la autorități, ori autorizații de ardere.
În cazul în care, în termen de 10 zile de la notificare, nu vor prezenta documentele solicitate, aceștia vor fi sancționați. Documentele solicitate trebuie să fi fost eliberate înainte de efectuarea controalelor de către APIA Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.