Skip to content
Focus Recent

Opoziția vrea să îl revoce pe Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

După ce a fost contestat de cei din propriul partid, Liviu Dragnea este ”atacat” și de cei din Opoziție. Deputatul Gigel Știrbu anunță că va propune oportunitatea inițierii unui proiect de hotărâre pentru schimbarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Astăzi (luni n.red.), în ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal voi propune spre analiză oportunitatea inițierii unui proiect de hotărâre pentru schimbarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Vreau să vedem cu toții dacă cei 50 de parlamentari PSD de care vorbeau Stănescu, Firea și Țuțuianu se gândesc într-adevăr la binele României sau vor doar să pună mâna pe puterea din partid”, a anunțat deputatul liberal.

Și în luna iunie, PNL anunța că strânge semnături pentru a-l demite pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.

Ce prevede însă Regulamentul Camerei Deputaților în privința revocării din funcție a președintelui Camerei Deputaților:

  • Art. 26 – Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
  • Art. 27 – (1) Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se depune la Biroul permanent, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26, şi introduce în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor propunerea de revocare. În cadrul dezbaterii asupra propunerii de revocare vor lua cuvântul liderul de grup care a cerut revocarea şi, la cerere, câte un reprezentant al celorlalte grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor.
  • (2) Preşedintele Camerei Deputaţilor căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau cea a plenului în care se discută revocarea sa. El va fi înlocuit prin votul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de unul dintre vicepreşedinţi.
  • (3) Dacă propunerea de revocare este aprobată de plenul Camerei Deputaţilor, se organizează alegerea unui nou preşedinte, în conformitate cu prevederile art. 22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.