Skip to content
Focus Recent Spot

Deputatul PNL Virgil Popescu: Domnul Dragnea ne-a mai mințit încă o dată spunând că nu va vinde gazele

 

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată luni de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. USR, PNL şi PMP nu au votat. 

Deputatul PNL de Mehedinţi, Virgil Popescu, spune că prin legea offshore “PSDragnea și ALDE au dinamitat interesul de securitate energetică, alungă investitorii străini și crește dependența României de gazul rusesc”.

“Liviu Dragnea ne-a mințit că, prin această lege, 50% din producție va fi vândută în România. Nimic mai fals! 50% din producție va fi vândută, potrivit actului normativ, pe platformele de tranzacționare din România, asta nu împiedică pe nimeni din exterior să vină să cumpere gazul din România. Deci domnul Dragnea ne-a mai mințit încă o dată spunând că nu va vinde gazele. Această lege poate avea drept rezultat retragerea investitorilor, iar statul român poate pierde miliarde de euro”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că legea adoptată de Camera Deputaţilor, într-o formă mult diferită de cea adoptată de Senat, va ajuta România să nu mai fie dependentă energetic de ruşi.

Președintele PNL Mehedinți îl contrazice pe șeful PSD în materie de cifre, susținând că statul va câștiga din redevențe mult mai puțin decât s-a lăudat Dragnea.

„Domnul Dragnea ne spunea cum statul va câștiga 20 de miliarde de dolari din aceste exploatări și ce bine că vom deveni independenți energetic. Nimic mai fals! Ministerul de Finanțe a trimis Comisiei de industrii o evaluare a impactului bugetar din aplicarea Ordonanței 7/2013 asupra exploatărilor offshore, din care statul câștigă, în perioada 2020-2050, 500 de milioane de lei anual, adică 15 milarde de lei în 30 de ani. Nu mai vorbim că aplicarea OUG 7 înseamnă o impozitare mai mare decât cea pe care domnul Dragnea ne-a spus că o vor plăti operatorii offshore prin legea aprobată de PSD și ALDE aseară. Iar acum eu îl întreb pe președintele PSD: unde sunt cele 20 de milarde de dolari, domnule Dragnea? Probabil în programul de guvernare”, a detaliat deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.