Skip to content
Focus Recent

Mitingul PSD: Ce spun liderii PSD și PNL Mehedinți

Zeci de mii de persoane s-au adunat la mitingul organizat de PSD în seara zilei de sâmbătă, 9 iunie, unde au reclamat ”abuzurile statului paralel”. Nu există o estimare exactă a numărului participanților, pentru că autoritățile nu au dat publicității un comunicat oficial pe această temă.

Liderii social democrați au urcat pe scena amenajată în Piața Victoriei unde au reclamat ”statul paralel”. În jurul orei 22.00 protestatarii au început să plece, dar în urmă au rămas foarte multe gunoaie.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat de pe scenă că ”statul paralel suntem noi”.

Vă salut cu respect, membri de partid, dar şi cei care nu sunt membri, dar au credinţă că vocea poporului trebuie auzită în afară propagandei securiste, care vrea să ne facă să credem că suntem puţini. V-aţi asumat cu demnitate dreptul la libertăţi şi democraţie, iar pentru asta meritaţi aplauzele tuturor. Îi salut, de asmenea, dar de data asta cu milă, pe toţi trimişii în Piaţă ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate, va rog să îi salutaţi, suntem mulţi astăzi, mai mulţi decât se aşteptau cei care credeau, care ne insultau, dar ce să nu uite niciodata statul paralel este că noi suntem foarte mulţi, suntem voinţa populară exprimată de lege şi Constituţie”, a susţinut Liviu Dragnea în discursul său de la miting.

Liderii Opoziției au sancționat organizarea acestui miting. Președintele PNL Ludovic Orban a spus că acest miting a fost o ”acţiune profund nedemocratică de intimidare a Opoziţiei, a magistraţilor, a oamenilor liberi, a funcţionarilor şi angajaţilor din sistemul public care nu răspund la comenzile politice”.

Este limpede pentru orice om cu bun simţ. Nu poţi să faci miting contra abuzurilor atunci când eşti la putere. Abuzurile nu pot fi comise decât de cei care deţin puterea. Nu poţi să faci miting ca să protestezi împotriva ta. Raţiunile acestui miting sunt altele. În primul rând, alegerea locului de manifestaţie arată intenţia clară de a confisca locul simbolic în care protestează de un an şi jumătate cei care sunt împotriva PSD. Aduceţi-vă aminte că Firea a mai încercat o dată să confişte locul de manifestaţie, inventând un târg de Crăciun. În al doilea rând, să remarcăm faptul că data a fost aleasă la o zi după ce ar fi trebuit ca instanţa să dea verdictul în dosarul lui Dragnea. Deci, scopul de a pune presiune pe judecătorii care trebuie să ia decizia este evident. În al treilea rând, mitingul este organizat după decizia CCR, cu obiectivul de a pune presiune pe preşedintele României. În al patrulea rând, mitingul este organizat înaintea anunţatei moţiuni de cenzură a PNL şi urmăreşte să bage frica în oasele oricărui parlamentar din majoritate care ar intenţiona să voteze în favoarea moţiunii. În concluzie, acest miting este o acţiune profund nedemocratică de intimidare a opoziţiei, a magistraţilor, a oamenilor liberi, a funcţionarilor şi angajaţilor din sistemul public care nu răspund la comenzile politice, a jurnaliştilor care îşi permit să critice PSD, a oricărui român care nu acceptă să fie sluga vechilului şef„, a scris Orban, sâmbătă, pe Facebook.

Și președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu îl acuză pe Liviu Dragnea că a mințit, în legătură cu mitingul.

Liviu, minte cum respiră. Tocmai ce ne-a spus că au venit 130.000 de oameni în piață, cu mult mai mulți decât s-au așteptat. Întreb și eu pentru un prieten, de ce au cerut autorizație de miting pentru 250.000 de persoane și Găbitza Firea ne-a asigurat că vor fi 400.000 în piață?”, a comentat președintele PNL Mehedinți pe pagina de socializare.

În schimb, președintele PSD Mehedinți Aladin Georgescu a invocat cuvinte precum dictatura minorității și, bineînțeles, a statului paralel.

Adevărata majoritate a arătat astăzi printr-o mobilizare incredibilă că își dorește să trăiască într-un stat democratic în care să primeze legea și Constituția României și nu dictatura minorității sau a statului paralel. Le mulțumesc celor aproape 4.000 de mehedințeni care au ales să participe la mitingul din Piața Victoriei. Prin prezența pașnică, dar dinamică, au arătat că în an Centenar, le pasă de viitorul copiilor lor, de necesitatea de a trăi într-o Românie Liberă, într-o democrație adevărată, în care voința lor exprimată prin vot este respectată și în care justiția este independentă! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris președintele PSD Mehedinți pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.