Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu către Liviu Dragnea: Vă puteți revolta în regim de urgență asupra propriei prostii

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

În urma acestei cereri, președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu are un mesaj pentru liderul PSD Liviu Dragnea, cel care s-a implicat ca proiectul de lege să fie adoptat cât mai repede de Camera Deputaților.

Domnule Liviu Dragnea nu puteți da OUG pentru modificarea legii offshore, dar în schimb vă puteți revolta în regim de urgență asupra propriei prostii pe care ați comis-o cu privire la legea offshore! V-ați admis greșeala și ați crezut că puteți petici cu Ordonanță de Urgență. Ghinion. Vă spuneam eu că pentru a ajunge la acest pas este nevoie ca legea să fie promulgată de președinte. Așa cum tot eu spuneam…legea pe care dumnevoastră ați trecut-o prin Parlament este proastă atât pentru bugetul de stat, cât și pentru investitori, pentru că știm deja că GRABA și POLITICIANISMELE strică treaba. Drept urmare, președintele Klaus Iohannis a transmis o CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Așa că îmi permit să revin: Acum aveți motive întemeiate să vă revoltați în regim de urgență pe propria prostie. P.S. Sper că nu vă veți implica în procesul de reexaminare al legii ca să facem în sfârșit o lege bună”, este mesajul pe care i l-a transmis liderul PNL Mehedinți președintelui PSD.

În cerererea de reexaminare președintele Klaus Iohannis consideră că legea supusă reexaminării se impune a fi reanalizată de Parlament din perspectiva stabilității și predictibilității pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector și pentru evitarea potențialelor efecte negative.

Totodată, apreciem că prevederile legii supuse reexaminării ar trebui să cuprindă dispoziții clare, lipsite de echivoc și cu perspectivă durabilă, astfel încât să fie asigurat cadrul necesar dezvoltării parteneriatului stat-investitori, în sensul asigurării predictibilității necesare, iar economia românească să beneficieze pe termen lung de pe urma exploatării resurselor naturale din perimetrul Mării Negre. De asemenea, considerăm că legea trebuie reanalizată și din perspectiva unei potențiale încălcări a principiului neafectării veniturilor bugetare. În acest sens, semnalăm că legea supusă reexaminării prevede că sumele rezultate din redevențe și impozit asupra veniturilor suplimentare offshore se fac venit la Fondul special de finanțare a contractelor de parteneriat public – privat în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (3) din Ordonanța de urgență nr. 39/2018 privind parteneriatul public – privat, fără să fie supuse analizei, în prealabil, alocările alternative ale veniturilor bugetare preconizate, în conformitate cu prioritățile de investiții care trebuie să impulsioneze dezvoltarea economică și socială a României. Având în vedere importanța domeniului reglementat prin legea transmisă la promulgare, precum și faptul că unele dintre dispozițiile acesteia nu au făcut obiectul dezbaterii și adoptării în cadrul primei Camere sesizate, considerăm că Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore trebuie adoptată astfel încât să se asigure deplina respectare a principiului constituțional al bicameralismului”.

Parlamentarii au adoptat în sesiunea extraordinară proiectul care modifică Legea offshore şi care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Pe 12 februarie iniţiativa a primit votul Senatului, iar pe 9 iulie a fost adoptată decizional de Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.