Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ziua Internațională a Rangerilor, marcată și la Parcul Natural Porțile de Fier

 

Pentru celebrarea Zilei Internaționale a Rangerilor, administrația Parcului Natural Porțile de Fier a organizat un eveniment care a inclus parte teoretica, aplicație în teren și un concurs „Cel mai bun Ranger”.
Acest eveniment a avut loc în arealul parcului, în zona Bigăr – Coronini, cu urmatoarele puncte: Bigăr – vizită la casa-laborator a prof. universitar Mihai Emilian Popa, în cadrul Universității de Geofizică, din București, unde rangerilor li s-a ținut o lecție deschisă despre geologia Parcului Natural Porțile de Fier. Informațiile primite au fost ulterior exemplificate în teren, în zona bazinului Sirinia, unde complexitatea geologică este foarte mare.

Tot pe Valea Sirinia, rangerii au mers într-un parchet de exploatare, fiind instruiți în ceea ce privește respectarea normelor și tehnicilor de exploatare a masei lemnoase. Ulterior informațiile din teren au fost consolidate prin susținerea unui scurt seminar privind aceste aspecte.

Rangerilor le-au mai fost prezentate și aspecte de biodiversitate prin exemplificare unei specii de floră endemice – Campanula crassipes – clopoțeii de Cazane și a mai multor tipuri de habitate specifice zonei Coronini: ivzor petrifiant cu formare de travertin, habitate de stâncărie calcifile.

La finalul zilei, rangerii au dat un concurs din informațiile dobândite în cursul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.