Skip to content
Ediția de astăzi

Orban, la finalizarea votului: Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au apărat democrația

Președintele PNL Ludovic Orban le-a mulțumit tuturor românilor care au apărat democrația, care s-au prezentat la vot în vreme de pandemie și care și-au exprimat voința prin care sunt aleși noii conducători ai comunităților locale și ai Consiliilor Județene.

Le mulțumesc și pentru faptul că, la aceste alegeri, românii au arătat un spirit exemplar, au respectat toate regulile de protecție sanitară care au fost instituite și au suportat statul la rând care, din păcate, a apărut ca urmare a necesității de protejare a sănătății. Le mulțumesc și vreau să felicit toți românii care s-au prezentat la vot și care au asigurat o prezență exemplară la aceste alegeri locale. Pentru noi, ca Partid Național Liberal, este o zi istorică . Pentru prima oară, de la Revoluţie până astăzi, după 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale şi pentru prima oară PNL bate PSD-ul fără drept de apel. Le mulţumesc tuturor colegilor mei din echipa de campanie, le mulţumesc tuturor colegilor din ţară, echipele de conducere judeţene şi de candidaţi care au făcut o campanie în condiţii extrem de dificile şi care au reuşit ca împreună cu noi să ducă la realizarea celui mai spectaculos rezultat al PNL din ultimii 30 de ani”, a declarat președintele PNL.

Premierul a declarat că după victorie se vor apuca de treabă.

Suntem la a treia victorie în alegeri. Am câştigat alegerile europarlamentare, cu 27%, am câștigat alegerile prezidenţiale cu un scor istoric,  fără drept de apel şi iată că astăzi reuşim câştigarea alegerilor locale. Aceste victorii nu ne determină să ne bucurăm în mod excesiv. Ne vom bucura o zi, două,după care, încărcați de răspunderea încrederii acordate de cetățenii români, care au ales primarii PNL, președinții de Consilii Județene ai PNL,  ne apucăm de treabă. Pentru că oamenii ne-au votat pentru programele de dezvoltare cu care ne-am prezentat, oamenii ne-au votat pentru calitatea candidaților dar mai ales, oamenii ne-au votat ca să îmbunătățim viața în fiecare comunitate locală  condusă de aleșii locali liberali. Ca premier garantez susţinerea pentru toate programele de dezvoltare serioase, care într-adevăr duc la creșterea calității vieții, la creșterea nivelului de viață. Programe bazate pe investiţii, pe soluţii inteligente în administraţia locală, bazate pe simplificare, pe debirocratizare, pe digitalizare programe care urmăresc atragerea de investiţii şi de locuri de muncă şi atragerea bunăstării în fiecare comunitate locală. Mă bucur enorm că am eliberat Bucureştiul. Este o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau.  Și nu numai că este o victorie dar este  o victorie clară care nu lasă loc de comentarii. Bucureşenii în marea lor majoritate şi-au dorit o schimbare. Bucureştenii şi-au dorit să elibereze Bucureştiul de caracatiţa PSD care a sufocat întreaga administrație și care a împiedicat dezvoltarea Bucurestiului și realizarea marilor proiecte ale Bucureștiului . Victoria lui Nicuşor Dan este o victorie care este rezultatul unui efort depus de Nicuşor Dan vreme de cel puţin 12 ani de zile, a unei dedicări față de interesul public  şi mai ales al unui program realist prezentat într-un mod onest, fără promisiuni deşarte şi fără  angajamente care nu au niciun fel de bază De asemenea, victoria din București este și rezultatul faptului că noi, ca Partid Național Liberal, deși avem valori în partid, deși aveam capacitatea de a stabili un candidat propriu, am preferat să ne unim și să susținem un candidat care să aibă și sprijinul partenerilor noștri din această campanie”, a mai declarat Orban.

Premierul a mai spus că PNL a câștigat aproape 50% dintre consiliile județene.

De asemenea, pe baza rezultatelor pe care le avem, care sunt parțiale, așteptăm confirmarea lor prin procesele verbale ale Secțiilor de votare, putem să spunem clar că am câștigat aproape 50% dintre consiliile județene, că avem un număr de primari, între 17 și 20 de primari Municipii reședință de județ și că, de asemenea, avem un scor de aproximativ 1500 de primari, dacă nu și mai mult. De asemenea, în ceea ce privește votul politic, Partidul Național Liberal înregistrează un scor fără precedent în istoria sa, un scor care ne onorează dar un scor care, în același timp ne obligă. Aceste alegeri locale sunt doar începutul unei guvernări locale de succes și, de asemenea, începutul unei guvernări liberale de patru ani, care ne obligă să schimbăm la față profund în bine România. Aceste alegeri locale sunt al treilea pas, din cei patru pași importanți și vor fi urmate de alegerile parlamentare, pe care noi le-am stabilit pentru data de 6 decembrie. Închei prin a transmite către toți cei care au fost aleși, să înțeleagă votul oamenilor. Oamenii s-au săturat de sărăcie, oamenii s-au săturat de minciuni, oamenii s-au săturat de lipsa de respect a autorităților, oamenii s-au săturat de promisiuni deșarte. Oamenii au nevoie, cu adevărat, de administratori pricepuți, de oameni serioși, competenți care să ducă la bun sfârșit proiectele de dezvoltare de care are nevoie fiecare comunitate locală și România în ansamblu său. Închei prin a vă spune, încă odată, tuturor celor ce au votat, vă mulțumim! Aveți încredere că ceea ce ați făcut, astăzi, contribuie la evoluția în bine a României”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.