Skip to content
Recent Social

Parlamentarii PNL au depus un amendament pentru impozitarea pensiilor speciale

Florin Roman liderul de grup al deputaților PNL anunță că au depus miercuri, 1 aprilie, un amendament prin care să se impoziteze pensiile speciale.

Astfel că amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

”Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia! Propunerea vizează impozitarea cu: 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei; 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei; 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei”.

Liderul deputaților liberali precizează că PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;  funcționarii Curtii de conturi; Avocatul poporului;  personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare. Legea inițiată de parlamentarii PNL, pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului”, a mai explicat Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.