Skip to content
Ediția de astăzi

Parlamentul i-a demis pe şefii TVR şi al Radioului Public. Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, directori interimari

Parlamentul a decis, marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune. Ramona Săseanu, propusă de PNL, a obţinut 240 voturi pentru şi 135 împotrivă. Ceilalţi candidaţi au fost respinşi. Astfel, Adrian Ţântă, propus de AUR, a întrunit 131 voturi pentru şi 244 împotrivă, în timp ce Monica Ghiurco a obţinut patru voturi pentru şi 371 împotrivă. Votul a fost secret cu buletine.

De asemenea, Parlamentul a decis numirea lui Liviu Popescu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune. Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a obţinut 237 voturi pentru şi 134 împotrivă. Candidatura lui Nicolae Voiculeţ, din partea AUR, a fost respinsă, obţinând 134 voturi pentru şi 237 împotrivă. Votul a fost secret cu buletine, potrivit PSNews.ro

Parlamentul a respins, marți rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții. În urma votului, Doina Gradea și Georgică Severin plecă din fruntea TVR și respectiv, SRR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.