Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Pericol de pestă porcină în Mehedinți: Ce măsuri au luat autoritățile!

Președintele CJ Aladin Georgescu a anunțat că în județul Mehedinți s-a instituit starea de siguranță și se iau toate măsurile necesare, conform protocolului, pentru a se limita cât se poate ca virusul pestei porcine africane să ajungă în județ.

Am participat astăzi la ședința Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, convocată de prefectul județului Mehedinți, domnul Nicolae Drăghiea, pentru a se stabili măsurile care se impun în contextul în care pesta porcină africană a fost confirmată la un porc dintr-o gospodărie din localitatea Comănicea, comuna Secu, județul Dolj, sat care se află la mai puțin de 20 de kilometri de granița cu județul Mehedinți. Important de știut este că populația nu trebuie să intre în panică! În județul Mehedinți s-a instituit starea de siguranță și se iau toate măsurile necesare, conform protocolului, pentru a se limita cât se poate ca virusul pestei porcine africane să ajungă pe teritoriul nostru”, a anunțat Aladin Georgescu.

Președintele CJ Mehedinți a mai spus că dacă va fi nevoie va asigura fondurile necesare achiziționării de materiale dezinfectante.

Le-am transmis celor prezenți la ședință că de la nivelul Consiliului Județean sprijinim financiar, dacă va fi nevoie, cu fondurile necesare achiziționării de materiale dezinfectante, astfel încât, intrările în județ să fie asigurate cu filtre dezinfectoare. Deocamdată, pentru zilele următoare, baza materială în acest sens este asigurată de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți și de primării, dar dacă intervenția se va prelungi, vom asigura fondurile necesare”, a mai declarat Aladin Georgescu.

2 comentarii la “Pericol de pestă porcină în Mehedinți: Ce măsuri au luat autoritățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.