Skip to content
Focus Recent

Alertă în județul Mehedinți! A ajuns pesta porcină la Baia de Aramă!?!

Există suspciuni serioase că pesta porcină a ajuns în județul Mehedinți, la Baia de Aramă, unde au murit deja trei porci și se așteaptă rezultatele pentru a vedea dacă au fost infestați. În cazul în care se dovedește că moartea a fost cauzată de acest virus toții porcii din oraș vor fi uciși.

Consilierul județean PNL Lică Bumbaru a declarat pentru PSNews.mh că la Baia de Aramă mai multe animale dintr-o gospodărie au murit. Inițial a murit un porc, au fost luate probe, după care au murit și ceilalți doi. Dacă se confirmă că este vorba de pesta porcină, Consiliul Local al orașului ar trebui să dea o hotărâre prin care toți porcii din gospodării să fie eutanasiați.

Surprinzător este că autoritățile dădeau recent asigurări că nu există niciun pericol de pestă porcină în județul Mehedinți. Miercuri, 31 octombrie, s-a confirmat oficial că virusul pestei porcine africane a ajuns la graniţa Mehedințiului, în comuna doljeană Secu, satul Comănicea, la granița cu localitatea Bîcleș din Mehedinți.

Din păcate, este posibil însă ca virusul să fie deja în județ având în vedere bănuielile de la Baia de Aramă, care este la ceva distanță de Bîcleș.

 

1 comentariu la “Alertă în județul Mehedinți! A ajuns pesta porcină la Baia de Aramă!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.