Skip to content
Recent

Peste 25.000 de angajați ai Ministerului de Interne au fost prezenți la datorie, în acest weekend

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a transmis luni, 3 ianuarie, că în acest weekend, peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

Astfel, în contextul sărbătoririi Anului Nou, cadrele MAI au fost angrenate în asigurarea ordinii și liniștii publice pentru 220 de evenimente publice. În urma acestor activități, nu au fost înregistrate incidente deosebite.

Pe parcursul celor trei zile, efectivele MAI au început cercetările cu privire la aproximativ 2.300 de infracțiuni și au aplicat peste 11.350 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație. Ca urmare a măsurilor dispuse, au fost înregistrate scăderi față de perioada similară din ultimii trei ani în ceea ce privește numărul de accidente grave, numărul de decese și de răniți grav.

Au fost depistați și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație, fiind constate 288 de infracțiuni. În urma abaterilor constatate, au fost reținute 994 de permise de conducere și au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii de frontieră au asigurat fluența traficului în punctele de trecere în condițiile creșterii numărului de persoane care au tranzitat granițele în aceste trei zile. În total, peste 230.000 de persoane și aproximativ 57.000 de autovehicule au trecut granițele țării. Polițiștii de frontieră au acționat și pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, fiind organizate 226 de acțiuni și 635 de filtre.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompierii militari, aceștia au intervenit în peste 4.000 de situații de urgență, dintre care 200 incendii.

Având în vedere Sărbătorile Religioase din următoarea perioadă, efectivele Ministerului de Interne vor fi mobilizate pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a tuturor evenimentelor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.