Skip to content
Recent

Pompierii mehedinţeni, din nou, la datorie

În perioada 5 – 11 aprilie, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, al judeţului Mehedinţi, au contribuit la gestionarea unui număr de 161 de misiuni. Tot în această perioadă, au fost înregistrate 100 de solicitări, majoritatea dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD.

De asemenea, pompierii au desfășurat 61 de acțiuni, 13 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD, 9 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar 39 pentru verificarea respectării măsurilor sanitare în vigoare.
Pe timpul acțiunilor, au fost verificate 67 de obiective, dintre care: 5 unități de învățământ, 3 instituții publice, 3 sedii de primărie, 2 unități de cult și 54 de operatori economici, dar și spații comerciale.

Totodată, în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 64 de avertismente și 35 de amenzi, în cuantum de 60.700 lei.

„vor continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.
Ca atare, facem apel la cetățeni să:

– păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
– poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii;
– mențină IGIENA MÂINILOR;
– evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
– se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.”, conform comunicatului de presă pus la dispoziție de către ISU Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.