Skip to content
Spot

Plata pentru eliberarea pașaportului se poate face și online

Plate pentru eliberarea pașaportului se poate face de acum și online. În urma unor modificări făcute prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 152 suma reprezentând contravaloarea pașaportului se achită în contul Companiei
Naționale „Imprimeria Națională” – S.A. (CNIN) prin mijloace de plată online.

Puteți achita taxa prin intermediul ghiseul.ro sau unități bancare, cu care CNIN încheie convenții în acest scop, la casieriile unităților CEC Bank, precum și la stațiile de plată Selfpay ale CEC Bank.

De asemenea, toate plățile care au fost efectuate/achitate în conturile Instituțiilor Prefectului deschise la Trezorerie prin modalități variate (virament bancar, mandat poștal, mijloace de plată online, etc.), vor putea fi utilizate de solicitanții serviciilor de pașapoarte în vederea eliberării documentelor de călătorie și după intrarea în vigoare a modificărilor Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în situația în care, în perioada 02-06.09.2020, Instituțiile Prefectului vor încasa prin casieriile proprii și/sau conturile deschise la trezorerie sumele reprezentând contravaloarea pașapoartelor, dovada plății rămâne valabilă pentru depunerea cererii de eliberare a pașaportului.

În ceea ce privește recuperarea contravalorii pașaportului achitată eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent, aceasta se realizează, la cererea scrisă a plătitorului adresată C.N.I.N., însoțită de documentul prin care s-a efectuat plata, în cel mult 5 zile lucrătoare de la depunerea acestei cereri. Situațiile în care contravaloarea pașapoartelor simple electronice/simple temporare a fost achitată până la data intrării în vigoare a prezentului act normativ rămân supuse prevederilor normative incidente la data efectuării plății, inclusiv în ceea ce privește procedura de restituire a contravalorii pașapoartelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.