Skip to content
Focus Recent

PNL și-a prezentat programul politic pentru alegerile europarlamentare din 26 mai – Care sunt prioritățile

Liberalii și-au prezentat programul politic pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, la care au participat parlamentari, inclusiv deputatul PNL de Mehedinți Virgil Popescu, ambasadori, oameni de afaceri, sindicaliști și alți reprezentanți ai societății civile.

În cadrul evenimentului candidații liberali și-au prezentat prioritățile pe care le vor susține ca viitori europarlamentari sau proiectele pe care le-au promovat, în cazul celor care acum vor să obțină un al doilea mandat.

Principii fundamentale ale programului politic sunt următoarele:

  • Partidul Național Liberal va susține o Uniune Europeană care promovează democrația, statul de drept și drepturile omului.
  • PNL va promova consolidarea Uniunii Europene astfel încât aceasta să garanteze în continuare prosperitatea cetățenilor europeni.
  • PNL va apăra unitatea Uniunii Europene deoarece puterea Uniunii Europene constă în unitatea statelor sale membre. O Uniune Europeană puternică este în interesul României.
  • PNL va promova coeziunea Uniunii Europene întrucât dezvoltarea economică a Uniunii Europene depinde, în mod direct, de eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile și statele europene.
  • PNL se va asigura că România va fi parte a nucleului dur de state care va promova o Uniune Europeană mai puternică, mai sigură și care lucrează în interesul cetățenilor săi.
  • PNL va garanta respectarea drepturilor cetățenilor români în Uniunea Europeană.
  • PNL va sprijini obținerea unei perspective clare de aderare la UE pentru Republica Moldova.
  • PNL va promova o cultură a transparenței europarlamentarilor în relație cu alegătorii.

Vreau să spun din start că alegerile pentru Parlamentul European sunt fundamentale pentru evoluția României. Odată ce România a luat decizia să fie membru al Uniunii Europene, ne-am asumat un destin european, ne-am asumat să respectăm valorile, principiile, regulile care stau la baza funcționării Uniunii Europene. De asemenea, consider că avem misiunea de a fructifica la maxim în beneficiul României toate avantajele care decurg din statutul de membru al Uniunii Europene, pe care îl are România. Sloganul nostru de campanie este „România în primul rând“. Sigur că unii imediat au sărit pe noi și au spus că este un slogan naționalist. Acest slogan, de fapt, exprimă voința noastră, a liberalilor, și sunt convins că voința fiecăruia dintre români este ca România să fie în primul rând al Uniunii Europene, România să fie partener egal la toate deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, România să fie un stat respectat, un stat apreciat, un stat care poate să influențeze deciziile la nivel european. Se știe că mai mult de jumătate din reglementările care ne afectează viața, nu sunt hotărâte în Parlamentul Național, ci sunt hotărâte la nivelul instituțiilor europene, în mecanismul de codecizie dintre Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană. Reglementările de la nivel european pot să genereze avantaje dar în anumite cazuri pot să genereze dezavantaje pentru România sau pentru cetățenii români. Misiunea principală a celor care reprezintă România în Parlamentul European și în instituțiile europene este aceea de a utiliza toate pârghiile de negociere pe care le au la dispoziție pentru a reuși să influențeze deciziile la nivel european în favoarea României iar deciziile să genereze efecte benefice pentru România”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.