Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Pompierii au fost la datorie în minivacanța de Rusalii

În minivacanţa de Rusalii, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru salvarea  victimelor a şase acidente rutiere, limitarea pagubelor în cazul producerii a două incendii  manifestate la gospodării cetăţeneşti, pentru deblocarea uşii unei locuinţe, transportul unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă pentru 59 de persoane cu afecţiuni medicale.

Salvatorii ISU Mehedinţi au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportarea la spital a 12 persoane, victime ale celor şase accidente rutiere produse în această perioadă, în localităţile Drobeta Turnu Severin, Topleţ, Gura Văii, Punghina, Gârbovăţu de Jos şi Buseşti.

Cele mai grave accidente au avut loc pe raza localităţii Topleţ, unde una dintre cele trei victime a decedat, dar şi pe raza localităţii Buseşti, unde o altă persoană a decedat ca urmare a răsturnării cu un tractor.

Tot în această perioadă, pompierii din cadrul Staţiei de pompieri Strehaia au intervenit pentru stingerea a două incendii, care au izbucnit la o casă din localitatea Plopi, comuna Tâmna, dar şi la un adăpost de animale în localitatea Cîrceni, comuna Grozeşti.

În urma producerii incendiului din localitatea Plopi, au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de cca. 60 mp, mobilier şi aparatură electrocasnică din bucătăria locuinţei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un aparat de gătit nesupravegheat.

Cel de al doilea incendiu izbucnit la un adăpost de animale în localitatea Cîrceni a cuprins adăpostul pe o suprafaţă de 40 mp şi aprox. 3 tone de plante furajere. Cauza probabilă de izbucnire a acestui incendiu a fost determinată de crearea intenţionată a condiţiilor de generare a incendiului.

Pompierii strehăieni au acţionat cu două autospeciale cu apă şi spumă, reuşind să   împiedice extinderea incendiilor la casele învecinate şi să le lichideze în timp optim.

Pe timpul manifestării avertizărilor meteorologice de Cod Galben şi Portocaliu din cursul zilei de duminică, pompierii mehedinţeni au acţionat  pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, pe DJ 670, în localitatea Negoieşti, dar şi pentru îndepărtarea unei crengi de pe cabluri electrice, în  municipiul Drobeta Turnu Severin.

                         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.