Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Pompierul rănit în incendiul de la Eșelnița este internat la Viena

 

Un pompier de la ISU Mehedinți, angrenat într-o misiune de stingere a unui incendiu la Eșelnița, a suferit arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului.

Incidentul a fost provocat de căderea de pe versant a unui trunchi de copac şi aprinderea vegetaţiei uscate din apropierea pompierului. Acesta a primit ajutor medical de urgenţă și a fost transportat la o clinică de specialitate din municipiul Timișoara, unde a suferit o serie de intervenţii chirurgicale.

Pentru investigații suplimentare, medicii au decis transportul pompierului la Viena.

În prezent, starea lui este stabilă, fiind monitorizat permanent, urmând proceduri medicale specifice în astfel de situaţii.

„Cadrele ISU Mehedinţi sunt alături de pompierul rănit în misiune, dorindu-i însănătoşire grabnică şi îl aşteaptă în rândurile salvatorilor”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

În momentul retragerii din dispozitiv, un alt pompier aflat în binomul de intervenţie pentru stingerea aceluiaşi incendiu, în timp ce cobora o pantă abruptă, într-o zonă greu accesibilă, s-a accidentat la un picior, primind îngrijiri medicale, iar în urma evaluării   i-a fost aplicată o atelă gipsată, nefiind nevoie de spitalizare.

La nivelul ISU Mehedinţi, încă de vineri, 5 aprilie a.c, au fost demarate procedurile specifice privind comunicarea şi cercetarea accidentelor de muncă în cele două situaţii şi, totodată, a fost desemnată o comisie privind cercetarea împrejurărilor producerii evenimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.