Skip to content
Recent

Portul Constanța, magnet pentru afaceriștii din Emirate? Daraban, întâlnire cu ambasadorul EAU

Va fi Portul Constanța un magnet pentru afaceriștii din Emiratele Arabe Unite? Mihai Daraban – președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) – a avut o întâlnire cu ambasadorul EAU la București.

Oficialul CCIR a primit luni vizita de lucru a ambasadorului Emiratelor Arabe Unite ala București, dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, cu care a dezbătut posibilitățile de extindere a relațiilor de colaborare dintre cele două state, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Camerei de Comerț.

Concret: Mihai Daraban a prezentat principalele avantaje ale Portului Constanța, ca soluție în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Emiratele Arabe Unite, și a vorbit despre potențialul acestuia de a deveni un hub important pentru EAU: „Portul Constanța trebuie folosit la întreaga sa capacitate în transportul mărfurilor înspre și dinspre Europa, pe cale rutieră sau fluvială, pe Dunăre”.

La rândul lui, ambasadorul Ahmed Almatrooshi a apreciat legăturile comerciale istorice dintre EAU și România, adăugând că „nivelul schimburilor comerciale de bunuri și servicii dintre țările noastre trebuie să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât și prin diversificarea lor”.

În aprilie, se va desfășura la București prima sesiune a Comisiei Mixte de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite. În acest context, reprezentanții Guvernului EAU și-au exprimat dorința de a organiza, cu sprijinul CCIR, un Forum economic în marja comisiei mixte. De asemenea, ambasadorul Almatrooshi a anunțat prezența unei delegații economice emirateze (conduse de către ministrul afacerilor externe al Emiratelor) la Forumul Economic România – EAU.

Conform datelor oferite de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), la nivelul lunii februarie 2018, pe teritoriul României își desfășoară activitatea un total de 74 de companii cu capital emiratez, cu un capital social subscris de 24,08 mil. Euro. Volumul schimburilor comerciale bilaterale de bunuri, la nivelul lunii octombrie 2017, a atins un total de 292,50 milioane euro, în timp ce volumul schimburilor de servicii pe anul 2016 fost de 72,20 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.