Skip to content
Ediția de astăzi

Poziția lui Ciolacu, amenințată de Teodorovici: Potrivit statutului, eu ar trebui să fiu președintele PSD

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, potrivit statutului PSD, el este președintele „de facto” al partidului și nu Marcel Ciolacu, cel care a preluat conducerea interimară.

Teodorovici a precizat că intenționează să ceară o rezolvare în instanță a acestei situații. Potrivit acestuia, dacă instanța îi va da dreptate în acest caz, cei care au votat în CEX la acea vreme schimbarea conducerii, ar trebui să plece din partid. „Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”, a adăugat Teodorovici, potrivit PSNews.ro

Prevederile statutare al PSD spun foarte clar că actuala conducere a partidului ar trebui să fie alta și nu asta care este astăzi. Eu știu că în viață e bine și trebuie să respecți o regulă odată stabilită, fie că este ea chiar și un statut al unui partid. De fapt, mai ales dacă este un statut al unui partid, pentru că de acolo pleci și încerci să convingi întreaga populație că tu vei respecta legile țării. Orice prevedere din statutul PSD trebuie să fie respectată. Regula spune foarte clar în statut că doar Congresul și numai Congresul este cel care numește și revocă din funcție conducerea partidului.

Potrivit statutului aprobat de Congres, eu ar trebui să fiu acum președintele partidului. Nu o spun eu. O spune acest statut pe care toți membri Congresului l-au respectat (…)

O să văd exact dacă o să merg sau nu în instanță cu această încercare de a clarifica cine are dreptate. Mie îmi plac foarte mult lucrurile tranșant discutate. Dacă aș merge în instanță și aș câștiga, cred că cei care au votat în CEX această schimbare contra statutului, ar trebui să plece din partid. Dacă ei vor câștiga, atunci plec eu din partid”, a declarat Eugen Teodorovici, la Puterea Știrilor.

Ciolacu a preluat conducerea PSD după demisia Vioricăi Dăncilă

Amintim că după demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al PSD, conducerea partidului a fost preluată interimar de Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat la acea vreme că propunerea privind preluarea funcţiei de preşedinte interimar a venit din partea colegilor săi. Acesta a adăugat că din structura de conducere interimară vor face parte lideri ai organizaţiilor care au obţinut rezultate bune la alegeri, dar şi reprezentanţii regiunilor de dezvoltare.

Alături de domnul Paul Stănescu, automat, au intrat – conform principiului meritocraţiei – toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin. Aici mă refer la preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Veber de la Gorj şi domnul Nicolae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri. Judeţele din regiune şi preşedinţii din regiunile respective au făcut propuneri pe care eu pe urmă le-am supus la vot: domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici şi domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel”, a spus Marcel Ciolacu la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.