Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Prefectul de Mehedinți a verificat unitățile școlare unde vor începe pregătirile pentru examenele naționale

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a fost astăzi, 21 mai a.c., în mai multe unități școlare pentru a verifica modul cum se pregătesc pentru începerea activităților.

”Examenele naționale, evaluarea națională și bacalaureatul, bat la ușă și vreau să mă asigur că unitățile școlare au luate toate măsurile de protecție pentru a-i primi pe elevi și pe dascăli în siguranță. În aceste zile, școlile achiziționează materialele de protecție, substanțele dezinfectante, covorașe dezinfectante, termometre non contact, iar măștile urmează să vină de la Ministerul Educației”, a declarat prefectul Cristinel Pavel

La nivelul județului Mehedinți sunt 94 de unități școlare, unde începând din data de 2 iunie vor începe activități de pregătire pentru examenele naționale.

Inspectorul școlar general Daniela Trancotă de la IȘJ Mehedinți spune că pregătirile în unitățile școlare sunt în grafic.

”Noi am transmis către colaboratorii noștri, respectiv către DSP, UAT-uri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care sunt unitățile școlare, efectivele de elevi, cadrele didactice pentru a putea fi monitorizați. De asemenea, am transmis către DSP stadiul actual de achiziții pentru materiale de dezinfecție și pentru protecție necesare în această perioadă. Estimăm că avem nevoie de un număr de 88 de cadre medicale care să asigure triajul epidemiologic”, a precizat inspectorul școlar general Daniela Trancotă de la IȘJ Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.