Skip to content
Recent

Premierul Ludovic Orban, despre necesitatea alegerii alegerilor parlamentare

Premierul Ludovic Orban a explicat de ce este necesar ca alegerile parlamentare să fie organizat la termen, după ce a fost întrebat dacă la 10.000 de cazuri de infectare, în 24 de ore, se mai poate pune în discuție această amânare a alegerilor.

”În toate țările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul Statelor Unite ale Americii, unde se organizează alegerile prezidențiale, avem exemplul Franței unde s-au organizat alegeri, avem exemplul Republicii Moldova unde sunt organizate alegeri prezidențiale, în Polonia au fost alegeri prezidențiale. Democrația înseamnă votul oamenilor. Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie, România are nevoie ca cetățenii să aleagă un nou Parlament. Ce cetățenii să își poată exprima voința actuală și cetățenii au dreptul la un Parlament care să reprezinte opțiunile politice actuale ale românilor”, a explicat președintele PNL.

Premierul a precizat că actualul Parlament ia o serie de măsuri care pot duce România pe marginea prăpastiei.

Menținerea actualului Parlament, însemnă că, în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea CCR va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. Asta înseamnă a menține actualul Parlament. Actualul Parlament, în fiecare săptămână, produce noi și noi acte normative, care riscă să ducă România spre prăpastie, care riscă să determine un colaps economic al României. Atâta lipsă de responsabilitate, cum există în majoritatea dominată de PSD, în ultimele luni de zile, nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a României. Este vital pentru România ca mandatul actualului Parlament să înceteze la termenul constituțional, care este stabilit”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.