Skip to content
Focus Recent

Președintele a convocat-o pe Viorica Dăncilă la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni miercuri, 18 iulie, cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, au declarat surse pentru Hotnews. Întâlnirea survine în urma apariției informațiilor că Guvernul ar putea adopta ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia.

Și cei din PNL au anunțat luni că privesc cu îngrijorare maximă informațiile apărute în spațiul public privitoare la adoptarea de către Guvern a unei noi ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, indiferent că este o ordonanță de urgență legată de amnistie, grațiere sau ordonanță de urgență care ar putea să modifice Codul Penal sau alte reglementări în domeniul Justiției.

Partidul Național Liberal atrage atenția că nu există nicio bază constituțională pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe de urgență. În conformitate cu prevederile constituționale, ordonanțele de urgență pot fi adoptate de Guvern în situații, practic excepționale, când nu este o altă soluție pentru a fi reglementată o situație sau alta. Nu avem nicio situație excepțională. În Parlament, de un an și jumătate sunt în dezbatere Legile Justiției, de asemenea, în Parlament au fost dezbătute Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ca atare, nu există nici un fel de temei pentru Guvern de a emite prin intermediul ordonanței de urgență, de a modifica legi care să afecteze funcționarea Justiției în ansamblu”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele PSD Liviu Dragnea a negat că cei de Guvern vor da vreo OUG de urgență. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, luni seară, la TVR, că s-a interesat, iar pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Exacutivului nu se află o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.