Skip to content
Ediția de astăzi

Prețurile la energie vor fi plafonate pentru două luni. Ciucă: Facturile greșite trebuie stornate și refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, după o ședință a coaliției guvernamentale, că s-a ajuns la o decizie de plafonare a prețurilor la energie electrică pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali.

Plafonarea va fi, însă, valabilă doar două luni de zile, pentru februarie și martie. Premierul a precizat că aproape un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite.

Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nicio problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei. Avem aproape un milion de facturi greșite”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat că noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul cre;te de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va cre;te de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.