Skip to content
Administrație locală

Primăria ar putea pune pe străzi saci pentru stăpânii care trebuie să adune după câini

Severinenii care au câinii știu deja că sunt amendați dacă nu strâng mizeria după animale. Pentru a le veni în ajutor viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că va propune includerea în bugetul Primăriei pentru anul 2019 achiziționarea de dispozitive destinate a fi folosite de deținătorii de câini din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Aceste dispozitive, folosite de ani de zile în alte orașe, au două componente : o parte ce conține rezerve de saci pentru a fi folosiți de deținătorii de câini pentru a aduna excrementele lăsate pe domeniul public, precum și o parte care este în fapt un coș de gunoi unde se vor arunca aceste excremente colectate de pe domeniul public. Există o hotărâre de Consiliu Local în vigoare care a instituit obligația pentru deținătorii de animale de companie să curețe domeniul public, fiind și o amendă prevăzută de legislației în acest sens.  Eu cred însă că nu amenda este soluția ci amplasarea de astfel de dispozitive care să vină atât în sprijinul posesorilor de animale cât și în al oamenilor care doresc un domeniu public curat”, a declarat viceprimarul liberal pentru PSNews Mehedinți.

Dacă propunerea va fi adoptată vor fi instalate dispozitivele speciale pe Aleea pietonală Crișan, Pădurea Crihala, Parcul Central de la fântâna cinetică, Parcul Rozelor. Și ulterior, dacă se dovedește proiectul a fi util vor fi instalate și în alte zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.