Skip to content
Administrație locală Recent

Prin PNDL se vor acorda primăriilor bani pentru finanţarea sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale

Vești bune pentru administrațiile locale. Parlamentul a adoptat legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală. De acum, autorităţile administraţiei publice locale vor putea accesa fonduri de la bugetul de stat şi pentru finanţarea sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Cele mai recente modificări aduse la Legea nr. 167/2018 Legii nr. 123/2012 privind energia electrică și a gazelor naturale oferă o soluție problemelor ivite în calea investițiilor de realizat în sistemele de alimentare cu energie electrică în cele de distribuție a gazelor naturale, acolo unde operatorii de distribuție nu consideră investițiile ca fiind justificate din punct de vedere economic. Astfel, autoritățile administrației publice locale pot avea inițiativa demarării unor astfel de proiecte și pot cofinanța proiectele din fonduri proprii sau din fonduri de la bugetul de stat, se arată în expunerea de motive.

Totodată, zilele acestea, după aproape un an de zile de așteptare, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Cadrului general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale, procedurile pentru acordarea concesiunilor, conținutul – cadrul al caietului de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.