Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Pro România și-a găsit familia politică europeană: Partidul Democrat European!

Victor Ponta a anunțat marți, 11 iunie, că a devenit membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European.

PRO România a devenit, de astăzi, membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, după ce a avut statut de observator. Victor Ponta și Sorin Cîmpeanu sunt prezenți astăzi, la Paris, la ședința Partidul Democrat European (EDP). Schimbarea statutului s-a produs în urma votului din cadrul Partidului Democrat European. Partidul Democrat European (EDP), înființat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formațiune politică ce are o doctrină de centru și este în favoarea integrării europene. EDP a fost fondat ca reacție la influența crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituțiilor europene și a atras partidele pro-
europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinațional de centru. Deși deputații ALDE și EDP continuă să stea împreună, în același grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entități separate. Conform statutului, Partidul Democrat European se definește ca o mișcare politică transnațională, care intenționează să construiască o democrație europeană fixată în valorile comune ale libertății, solidarității și educației”, se arată într-un comunicat Pro România.

Cine mai face parte din PDE?  MCC din Belgia, Partidul Poporului – Croația, Alianța cetățenilor – Cipru, Senator 21 – Cehia, Mișcarea Democrată – Franța, Free Voters – Germania, Uniunea de Centru – Grecia, New Start – Ungaria, Alianța Democraților – Polonia Partidul Republican Democratic – Portugalia, Partidul Naționalist Basc – Spania și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.