Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Frigul se întoarce de vineri

Vremea va continua să se încălzească, devenind neobişnuit de caldă pentru data din calendar, în special în nord-estul teritoriului. De vineri însă, frigul se întoarce.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 12 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali, potrivit PSNews.ro

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea în vestul şi nord-vestul ţării, unde pe alocuri va ploua.    Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, şi local în Crişana, Dobrogea şi sudul Moldovei. Dimineaţa şi noaptea, în sudul, în centrul ţării şi pe suprafeţe mici în rest se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, tot vreme frumoasă şi caldă se anunţă. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 5 grade.

Vineri, 22 octombrie, în regiunile vestice şi nordice vremea se va răci, valorile termice se vor apropia de mediile climatologice specifice datei, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. În restul teritoriului vremea va continua să fie caldă pentru această dată, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar pe alocuri vor fi ploi, în special seara şi noaptea.   Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă, local în sud şi pe suprafeţe mici în rest.

În Capitală, cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade. În primele ore ale intervalului probabilitatea de ceaţă se va menţine.

Sâmbătă, vremea se schimbă radical în toate regiunile. Se va răci şi în regiunile din jumătatea sud-estică a ţării, astfel că regimul termic va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud şi sud-est, unde local şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări ziua la munte, în special pe creste. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti, vremea se va răci, înnorările vor persista, iar temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.