Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Președintele PNL Florin Cîțu: PNL l-a propus premier pe Nicolae Ciucă

Președintele liberalilor Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, după consultările de la Cotroceni că PNL l-a propus premier pe Nicolae Ciucă.

România trece printr-o criză politică și de sănătate. PNL a dat dovadă de maturitate și de responsabilitate și s-a prezentat la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, de a avea un Guvern cât mai rapid și a rezolva situația din sănătate. PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a forma un guvern minoritar cu partenerii de la UDMR. În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un Guvern cât mai rapid”, a declarat președintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ionel Ciucă, este fost șef al Statului Major al Armatei, militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare precum Irak sau Afganistan. El a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

Născut în Plenița, județul Dolj, Ciucă a terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 și apoi a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988. A fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare și instrucție, pentru ca în 1993 să ajungă ofițer de stat major în biroul operații.

În anul 2003 a obținut titlul de doctor în științe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

De-a lungul carierei, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.