Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze viitorul Guvern

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, după consultările pe care le-a avut cu partidele politice că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă, pentru a forma viitorul Guvern și pentru a obține o majoritate parlamentară.

Tocmai am încheiat consultările cu partidele. Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele. Să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. E inadmisibil să continuăm în acest stil Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline. În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă. Am decis să îl desemnez drept candidat pentru funcția de premier pe dl Nicolae Ciucă”, a declarat președintele României.

La declarații a fost prezent și premierul desemnat, care a fost propunerea PNL.

Vă mulțumesc, domnule președinte. Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate, pentru a putea depăşi situaţia de criză, pentru ca cetăţenii să benefieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să facă în acţiunile pe care le întreprinde. Vom negocia cu toate forțele responsabile ca într-o perioadă scurtă să alcătuim guvernul și să treacă de Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.