Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Vremea se încălzeşte spectaculos. Când se întoarce frigul

Vremea se încălzeşte anormal pentru această perioadă a anului, însă căldura nu ţine prea mult. După data de 20 septembrie, temperaturile vor scădea brusc în special în nord-vest. Şi la începutul lunii octombrie, meteorologii anunţă frig.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), luni, 13 septembrie, vremea va fi în general frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal la această dată în toată ţara, în special pe timpul zilei. Cerul va fi variabil la senin, local cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane şi submontane unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã durată şi izolat descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.   Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 31…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade. În a doua parte a nopţii se va forma ceaţă pe spaţii mici în nord şi în centru, mai ales pe văi şi în depresiuni şi posibil şi pe litoral, potrivit PSNews.ro

Marţi, tot vreme de vară se anunţă. Meteorologii spun că va fi foarte cald, cu precădere în jumătatea sudică a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare, în special în a doua parte a zilei, când vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice local în zona montană, în Moldova şi în Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania şi nordul Crişanei.   Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, pe spaţii mici se va semnala ceaţă, cu probabilitate mai mare în zonele depresionare şi pe litoral.

Prognoza meteo lunară

Săptămâna 13 – 20 septembrie

Temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sud-vestice, încălzirea va fi mai accentuată. Ploile vor fi abundente în partea de nord, în timp ce în sud-vest şi sud-est precipitaţiile vor fi deficitare.

Săptămâna 20 – 27 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunţată în cele nord-estice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendinţă spre deficit, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 4 – 11 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.