Skip to content
Administrație locală Recent

Locuitorii din Șimian vor avea gaze naturale – Primăria demarează proiectul de distribuție a rețelei de gaze naturale

Primarul comunei Șimian Constantin Trușcă a anunțat duminică, 12 septembrie, că proiectul de distribuție a rețelei de gaze naturale va începe în viitorul apropiat, având în vedere că există finanțare din fonduri europene, iar în prezent se află în procedura de licitație.

În funcție de cum vor decurge procedurile de licitație, până la finalul anului, vom da ordinul de începere a lucrărilor. Cu siguranță, în iarnă (la începutul lui 2022) o mare parte a locuitorilor comunei va avea posibilitatea de a se racorda la gaze naturale, iar pentru a veni în sprijinul oamenilor, am înființat – în cadrul consiliului local Șimian – o societate care este autorizată, de către ANRE, pentru extinderea rețelelor de gaze naturale. Tot pentru a facilita accesul cetățenilor către această utilitate publică, ne gândim să le oferim posibilitatea să plătească racordurile interioare (inclusiv centrala), în rate. Deja, unii dintre locuitori, au început să facă racordurile interioare. Ne propunem să se lucreze în ritm alert și pe mai multe tronsoane. În același timp, primele racorduri se vor realiza pe arterele în pe care nu s-a pus, deja, asfalt”, a declarat primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă.

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu a anunțat că proiectul este în valoare de peste 55 milioane de lei, bani ce sunt accesați prin fonduri europene, POIM.
Este o comună mare și se justifică finanțarea. În ghidul solicitantului, este specificat că trebuie să existe minimum o mie de abonați pentru finanțate, iar comuna are, prin satele prinse în proiect, peste patru mii de potențiale racorduri. Am ajuns în stadiul în care vorbim despre licitații, iar în cel mai târziu în 2023, locuitorii comunei Șimian își vor încălzi casele cu gaze. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că, prin programul Anghel Saligny, vom da drumul la investiții pe gaze naturale, și prin fonduri naționale. Vor fi toate rețele inteligente, pentru a ști exact cât se consumă, pentru a nu mai vedea, în spațiul public, facturi eronate. Practic, dacă în comuna Șimian vor mai rămâne și alte sate neracordate la rețeaua de gaze naturale, vor putea fi accesate fonduri naționale, pentru continuarea investiției în toată localitatea”, a declarat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.