Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Virgil Popescu: Ministrul Energiei își bate joc de românii interesați de extinderea rețelelor de gaze naturale!

Președintele PNL Mehedinți îl acuză pe ministrul Economiei că blochează proiectul de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale către populație.

Tacticile de tergiversare ale Ministrului Energiei ne arată că își bate joc de români. Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat, ce să mai vorbim de adoptat! Este o lege la care noi liberalii am lucrat foarte mult, în care am reușit să mutăm concensionarea distribuțiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale. Legea a fost aprobată de Parlament și promulgată de președintele României Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern”, a transmis Virgil Popescu.

Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii a mai spus că primarii așteaptă hotărârea de Guvern pentru a putea da drumul la treabă.

Am fost sunat de primari din diferite colțuri ale țării, care doresc să își introducă gazele naturale în comună și care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine. Iată că Ministerul Energiei blochează în continuare acest demers legitim al primarilor de a asigura încălzirea populației și se face că lucrează. Din 2012 până acum Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale și stau și mă întreb pentru cine lucrează ministerul Energiei?! Pentru români nu cred! Poate pentru anumite grupuri de interese care doresc blocarea extinderii distribuțiilor de gaze naturale. Domnule Ministru Anton – Anton cât mai trebuie să așteptăm pentru a iniția această Hotărâre de Guvern, ținând cont că trebuie să stea și în dezbatere publică, pe site-ul ministerului? Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu cetățenii trebuie să știe că voi sunteți persoanele care îl girați pe acest ministru, care își bate joc de români, și voi nu faceți nimic să îl opriți!”, mai transmite Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.