Skip to content
Focus

Prognoza meteo: Se anunţă vreme capricioasă până pe 6 iunie. Vara va fi ploioasă

Se anunţă vreme capricioasă până pe 6 iunie. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) se vor înregistra oscilaţii de temperatură în următoarele două săptămâni. Vara începe cu vreme călduroasă, dar şi cu ploi în mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune până pe 6 iunie, potrivit PSNEws.ro

Scad temperaturile în Oltenia

Vremea caldă va caracteriza primele zile ale intervalului de referinţă, când media temperaturilor maxime va fi de 26…29 de grade, iar a minimelor de 13…17 grade. Din data de 27 mai, răcorirea vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale (la amiază 23…25 de grade), dar în unele zile chiar sub cele specifice perioadei din an (mediat regional maxime de 19…22 de grade şi minime de 9…12 grade). O încălzire a vremii este estimată din nou după data de 3 iunie. Până pe 28 mai vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi se pot înregistra pe alocuri cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 31 mai – 2 iunie.

Vreme rea la munte

În prima parte a intervalului, deşi cu uşoare variaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale sau chiar uşor peste cele climatologic specifice (maxime de 14…20 de grade şi minime de 4…9 grade, cu valori mai scăzute la altitudini mari). Între 28 mai şi 2 iunie, vremea va fi răcoroasă, astfel că la amiază vor fi temperaturi de 10…15 grade, iar noaptea 2…6 grade. Ulterior, estimările indică o încălzire a vremii, spre un regim termic din nou apropiat de cel mediu multianual. Din data de 25 mai, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate (în special în intervalele 26-28 mai şi 31 mai-2 iunie)

Pe litoral se încălzeşte după 3 iunie

Până pe 27 mai vremea va fi răcoroasă pe litoral şi în deltă (unde vor fi în medie 18…20 grade), dar relativ caldă în partea continentală, cu valori la amiază de 24…27 de grade. Ulterior, la nivelul întregii regiunii, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific, respectiv maxime de 22…24 de grade şi minime de 12…15 grade, iar o încălzire a vremii este estimată din data de 3 iunie. În primele zile ale intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, cu ploi în general slabe doar pe spaţii mici. În jurul datei de 28 mai fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse, ulterior probabilitatea pentru ploi locale fiind în creştere şi în perioada 1-3 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.