Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Prognoza meteo: Temperaturile încep să crească ușor în următoarele zile

Temperaturile încep să crească uşor în sud-estul ţării, unde se încălzeşte simţitor, însă de lapoviţă şi ninsori nu scăpăm în zilele următoare. Meteorologii anunţă ceaţă în zonele joase.

După episodul de iarnă din weekend, vremea se mai îmbunează. Luni, 8 martie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea în regiunile nordice şi nord-estice, potrivit PSNews.ro

Vor fi precipitaţii în general slabe, ninsori în nordul Carpaţilor Orientali şi pe spaţii mici în restul zonei montane şi predominant ninsori, local în Moldova şi izolat în Maramureş şi Transilvania. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h în special pe creste şi temporar, cu viteze de 40…50 km/h, în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime, mai ridicate faţă de ziua precedentă cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, se vor încadra între 4 şi 13 grade, cu cele mai mari valori în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral. În zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, 9 martie, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, cu cele mai mari valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu precipitaţii izolate, dar începând de seara în sud-vestul şi sudul ţării înnorările se vor accentua treptat şi local vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea uşoare intensificări. La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi de Curbură se vor semnala ninsori, iar vântul va prezenta intensificări în special pe creste. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Meteorologii anunţă că în săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021 valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în regiunile extracarpatice va fi deficitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.