Skip to content
Focus Recent

Programul prezidențial al Vioricăi Dăncilă: În prima lună vrea să lanseze un proiect pentru încurajarea natalității

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale în programul cu care vrea să câștige alegerile de duminică, 24 noiembrie, prezintă măsuri pe care are de gând să le ia în primele 100 de zile la Cotroceni.

Pe programul din prima săptămână sunt trecute măsuri care am putea spune că țin de transparență.

Voi inaugura un Birou de Presă, cu program prelungit de 12 ore, în care jurnaliștii să poată documenta, în bune condiții și în spiritul maximei transparențe, activitatea Administrației Prezidențiale”, se arată în programul prezidențial al candidatei PSD.

Pare ironic să vrea să facă asta în prima săptămână având în vedere că pe vremea când era premier conducea unul dintre cele mai opace Executive, iar într-o lungă perioadă toată comunicarea, inclusiv cea din ministere, era condusă cu ”mână de fier” de Anca Alexandrescu. Deci putem crede într-o transformare totală având în vedere istoricul doamnei Dăncilă când e vorba de transparența pe care o va impune dintr-o funcție atât de importantă?

În prima lună, dacă va fi președinte își propune, printre altele:

  • Lansarea proiectul Un viitor pentru România – dedicat găsirii soluțiilor pentru stoparea declinului demografic și încurajarea creșterii natalității.
  • Va deschide Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Palatului Cotroceni, pentru slujbe publice, odată cu Sfânta Liturghie şi Ceasurile Împărăteşti în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos.

În primele 3 luni:

  • Voi prezida o ședință de Guvern având drept subiect exercițiul bugetar și voi susține o execuție bugetară care să pună accent pe creșterea competitivității României la nivelul Uniunii Europene.
  • Voi crea o comisie prezidențială pentru proiectul România la feminin, dedicat impulsionării participării femeilor pe piața forței de muncă, reducerii diferențelor salariale dintre bărbați și femei, precum și creșterii reprezentării femeilor în diverse domenii de activitate.

Totodată, în viziunea Vioricăi Dăncilă există proiectul România la feminin:

Fiind prima femeie care depune jurământul de credință ca Președinte al României, îmi voi dedica munca de șef al statului apărării celor hărțuiți și nedreptățiți, voi pune în slujba tuturor cetățenilor compasiunea și loialitatea exersate ca mamă, soție sau prietenă. Una dintre prioritățile mandatului meu va fi crearea unui cadru care să faciliteze accesul femeilor pe piața de muncă, un nivel de salarizare egal cu cel al bărbaților, precum și creșterea reprezentării femeilor în diverse domenii de activitate, pe funcții de top management.”

Ce mai spune Viorica Dăncilă?

”Mă voi lupta cu fiecare bărbat de stat care nu înțelege încă faptul că femeia trebuie să nu mai fie jignită și o țintă permanentă pentru insulte. Femeile din România merită să fie tratate cu respect, demnitate și încredere”.

Uitând probabil că este colegă de partid cu Lia Olguța Vasilescu, care de altfel îi și coordonează campania, care nu de puține ori are un limbaj dur și plin de jigniri.

Un exemplu recent:

”Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”!

Oare cum vine asta? Cum putem avea încredere că va lupta pentru respect când este înconjurată chiar de femei care nu îi respectă pe ceilalți?

Pe ”foaie” există mereu bune intenții și promisiuni, însă realitatea de cele mai multe ori este departe de adevăr. Iar realitatea recentă nu o ajută prea mult de Viorica Dăncilă. Prin fapte s-a contrazis de foarte multe ori. Însă românii sunt cei care vor decide duminică, 24 noiembrie, cine va fi viitorul președinte al României.

Citește și Klaus Iohannis și-a prezentat programul prezidențial “Împreună pentru România normală”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.