Skip to content
Recent

Protest cu avioane din hartie impotriva declaratiei 600, anunțat la Ministerul de Finanțe

Un flashmob cu avioane din hârtie este anunțat pentru miercuri, în fața Ministerului Finanțelor Publice, față de declarația 600. Protestatarii ar urma să facă avioane din hârtie, apoi să le lanseze catre instituție.

„Este timpul să facem Declarația 600 sa zboare! Este important să ne facem vocea auzită, să cerem o soluție definitivă la haosul creat de Declarația 600. Vom trimite Ministrului Teodorovici declarația 600, dar nu prin intermediul funcționarilor de la ANAF, ci pe calea aerului”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Flashmob-ul este programat să aiba loc miercuri, în jurul orei 12.00, în fața Ministerului Finanțelor Publice. Protestatarii vor face avioane din hârtie pe care le vor lansa către instituție, potrivit hotnews.ro

Guvernul a adoptat în data de 31 ianuarie Ordonanța de Urgență privind prorogarea termenului pentru depunerea declarației 600 de la 31 ianuarie, până în 15 aprilie. Ministerul Finanțelor va trebui apoi să găsească o soluție permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activități independente.

Cu toate acestea, nu a modificat OUG-ul care stabilește data de 25 martie privind prima plată trimestrială a contribuțiilor de asigurări sociale. Un director din cadrul firmei de consultanță și audit Deloitte România, Radu Derscariu, a explicat pentru că Fiscul nu poate emite deciziile de impunere fără declarația contribuabilului, caz în care contribuabilul nu are nicio obligație de plată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.