Skip to content
Administrație locală Recent

PSD nu se dezice de guvernarea prin Ordonanțe de Urgență! A adoptat Codul Administrativ prin OUG! Pensii speciale pentru primari

Guvernul a adoptat prin Ordonanță de Urgență noul Cod Administrativ, care a fost declarat neconstituțional de CCR, după adoptarea în Parlament.

Decizia vine după rezultatul referendumului, care, prin extensie, majoritatea românilor au lăsat de înțeles că nu sunt de acord ca marile modificări legislative să fie făcute de Guvern prin Ordonanță de Urgență.

Prin noul Cod Administrativ primarii vor avea pensii speciale. Decizia Guvernului a atras critici aspre din partea președintelui României și a liderilor Opoziției.

PSD vrea acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali. Este extrem de grav că o lege esențială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, și care reprezintă practic baza legală a administrației publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanță de Urgență. OUG este un instrument prevăzut în Constituție în mod explicit doar pentru situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată. După modificarea prin Ordonanță de Urgență a legislației în privința alegerii președinților de consilii județene, adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea și de a-și servi baronii. PSD nu se poate schimba, iar lecția votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înțeleagă”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis că Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ împotriva românilor, dar pentru cumpărarea bunăvoinței Congresului PSD.

Cu numai câteva zile înainte de Congresul PSD, Guvernul Dăncilă a adoptat prin Ordonanță de Urgență, sfidând voința exprimată de români în 26 mai la Referendum, un Cod administrativ cu dedicație pentru liniștea baronimii PSD-iste.  Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanțe de Urgență a căror constituționalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorități în afară de Avocatul Poporului. Or, Guvernul Dăncilă a procedat exact împotriva votului exercitat de români, batjocorind voința poporului într-un mod nepermis.  Codul administrativ, în forma adoptată prin Ordonanță de Urgență, reprezintă un jaf național și un mod jenant în care actualul prim-ministru își face campanie în interiorul PSD printr-un act de iresponsabilitate.  Actul normativ pune în pericol patrimoniul comunităților locale, permițând folosirea acestuia pentru interese private ale unor clienți politici și nu în interesul public al localităților. Concomitent, este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă funcția publică, urmărindu-se consolidarea unui aparat birocratic obedient, care să fie predispus la abuz și la perpetuarea năravurilor unor baroni roșii”, a declarat liderul liberalilor.

Orban a anunțat că Partidul Național Liberal se va adresa Avocatului Poporului pentru a-i cere sesizarea Curții Constituționale asupra acestui act normativ, care presupune o complexitate aparte și nu justifică în niciun fel promovarea prin Ordonanță de Urgență.

Cei de la USR transmit că Guvernul PSD-ALDE își bate joc de români!

Prin OUG, așa cum ne-a obișnuit deja, Guvernul PSD-ALDE va adopta astăzi Codul Administrativ care acordă pensii speciale baronilor locali: primari, viceprimari, șefi de CJ-uri și adjuncții lor. Pentru ca bătaia de joc la adresa pensionarilor de rând să fie completă, Guvernul Dăncilă va da pensii speciale tuturor celor aleși din 1992 încoace! În plus, aceștia vor primi și dreptul de a-și deconta cheltuielile legate chipurile de exercitarea mandatului: cheltuieli de transport și de cazare, diurnă de deplasare”, este mesajul celor de la USR.

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan spune că, în esență, acest Cod stabilește pensii speciale pentru aleșii locali, respectiv pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, care se vor acorda acestora pe lângă pensiile normale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.