Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Războaiele fostului prefect Nicolae Drăghiea cu guvernele

Fostul prefect de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, actualmente inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, se numără printre semnatarii unei plângeri prealabile înaintate Guvernului, prin care mai mulți prefecți din țară, schimbați din funcție de Guvernul Orban, susțin că cei care i-au înlocuit nu ar îndeplini condițiile legale pentru această funcție.

Deși în cazul actualului prefect de Mehedinți, Cristinel Pavel, nu se pune problema că nu ar îndeplini aceste condiții, Drăghiea a considerat că trebuie să fie printre semnatarii acestei plângeri pentru a trage un semnal de alarmă ”asupra nelegalității acestor hotărâri”.

Într-o declarație pentru MEDIAFAX, fostul prefect de Mehedinți spune că el ”nu a contestat decizia de numire a succesorului său pentru că nu este cazul, dar își va cere în instanță funcția care i-a fost luată”.

A mai făcut asta și în 2016 atunci când s-a războit în instanță cu Guvernul Cioloș și a pierdut lamentabil. Drăghiea a cerut în instanţă la acea dată anularea hotărârii de guvern prin care a fost schimbat din funcţie, anularea hotărârii de guvern prin care Cristinel Pavel exercita cu caracter temporar prin detaşare funcţia publică de prefect a judeţului Mehedinţi şi anularea deciziei prin care era numit inspector guvernamental. După doi ani și jumătate, Drăghiea a pierdut procesul, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova pronunțându-se definitiv și irevocabil în noiembrie 2018.

Deși a pierdut procesul, Drăghiea pare să uite de acest eșec și se laudă la Mediafax că  ”am mai câștigat o rundă de bătălii în Guvernul Cioloș, cu o schimbare ilegală cu aceleași personaje, dar mă rog … În plângerea prealabilă nu este inclus și Mehedințiul. Aici nu este cazul”.

Deși ține cu dinții de scaunul de prefect, o nouă acțiune introdusă de Drăghiea ce ar avea la bază anularea unor acte similare care au același obiect ar fi respinsă întrucât există autoritate de lucru judecat, chiar și dacă temeiul legal s-a schimbat.

Numirea actualului prefect Cristinel Pavel întrunește condițiile legale prevăzute de Codul Administrativ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.