Skip to content
Ediția de Astăzi Focus Recent

Referendumul pentru familie: Câți români au ieșit la vot

La referendumul pentru redefinirea familiei și a definiției căsătoriei au participat peste 3,7 milioane de români, prezența fiind de 20,41%, insuficientă pentru ca referendumul să poată fi declarat valid. În județul Mehedinți, la ora 21.00 prezența la vot a fost de 26,28%.

Au fost organizate 287 de secții de votare, pe listele alegătorii înscriși au fost 233.809, pe listele permanente au votat 50.948, pe listele suplimentare 9.293, iar la urna mobilă au votat 1.205. În total, în Mehedinți au votat la referendum 61.446 de persoane.

Primele rezultate parțiale oficiale ale votului de la referendum vor fi anunțate de BEC luni, la ora 10:00. După ce se va face anunțul oficial cu privire la rezultate, decizia de invalidare urmează să fie luată de Curtea Constituţională. Pentru ca referendumul să fie validat era nevoie de o prezență la vot de 30%.

Totodată, și referendumul pentru redenumirea judeţului Olt în Olt-Romanaţi va fi invalidat, după ce numărul alegătorilor prezenţi a fost sub pragul minim de 30%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.