Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Remanierea guvernamentală se decide luni: cine sunt cei 11 miniștri care ar urma să plece acasă

Social-democrații se vor reuni luni, 15 iulie în ședința Comitetului Executiv al PSD, printre subiectele de discuției fiind remanierea guvernamentală și prezentarea unor date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului.

Astfel, Viorica Dăncilă urmează să prezinte în cadrul ședinței lista neagră a miniștrilor care ar urma să plece din Guvern.

Surse politice au declarat pentru PSnews.ro că Viorica Dăncilă ia în calcul o remaniere mai amplă, care să includă inclusiv 3 portofolii (din cele 4) deținute de ALDE, formațiunea politică la conducerea căreia este Călin Popescu Tăriceanu.

Dăncilă pregătește o remaniere extinsă: mai multe capete ar urma să cadă

Deși, inițial, Viorica Dăncilă avea pe lista neagră 4 ministere ( Interne – Carmen Dan, Agricultură – Petre Daea, Transporturi – Răzvan Cuc, și Educație – Ecaterina Andronescu), premierul a adăugat, recent, încă patru nume care ar putea să părăsească Guvernul: Bogdan Trif (Turism), Alexandru Petrescu (Comunicații),  ministrul Justiției, Ana Birchall și Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării.

Totodată, actuala șefă a Executivului ia în calcul și o remaniere guvernamentală în rândul celor susținuți de ALDE. Potrivit surselor citate, Dăncilă ar fi ajuns la un acord cu Tăriceanu, astfel că Guvernul ar urma să se despartă și de ministrul Energiei, Anton Anton, dar și de cel pentru Relația cu Parlamentul, Victor Ilie.

Însă, semne de întrebare sunt la Ministerul de Externe condus de Teodor Meleșcanu, asupra sorții căruia Dăncilă și Tăriceanu nu ar fi ajuns până în prezent la un acord. Așa cum PSnews.ro prezenta într-un articol anterior, (pe care îl puteți citi AICI) social-democrații ar dori să preia acest portofoliu și să le ofere celor din ALDE un post de vicepremier pe probleme economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.