Skip to content
Ediția de Astăzi

Restricții în noaptea de Revelion: Petrecerile în pensiunii, cabane și hoteluri sunt interzise. La ora 23.00 se dă ”stingerea”

Anul acesta, petrecerile de revelion se vor desfășura cu un număr limitat de persoane, iar măsurile restrictive vor continua să fie în vigoare, ceea ce înseamnă că circulația persoanelor după ora 23.00 va fi interzisă.

În acest moment, sunt interzise reuniunile, petrecerile, genul acesta de sărbători. Dacă vă duceți acolo și stați în cameră și luați masa în cameră nu este interzis. Nu este interzis să vă duceți să vă cazați în orice pensiune sau hotel doriți”, au declarat pentru PSNews.ro surse din MAI.

Revelion la cabană

În cazul în care vor exista evenimente organizate în interiorul pensiunilor, hotelurilor și cabanelor la care vor participa mai mult de 20 de persoane, acestea se vor considera reuniuni și vor fi sancționate ca atare.

”Aici deja este o problemă, pentru că aia se poate considera reuniune, ceea ce este interzis. Dacă locuiți cu familia și vreți să mergeți la o cabană la munte să petreceți acolo, nimeni nu vă poate interzice pentru că dumneavoastră sunteți cei care oricum stați împreună, ideea este să nu interacționați cu alții, dar este destul de greu de probat dacă este sau nu reuniune. Noi apelăm la responsabilitatea oamenilor”, spun sursele citate.

Revelion acasă

De asemenea, în cazul petrecerilor organizate acasă, poliția nu va putea face verificări în interiorul imobilului, însă „își vor da seama de situație”, în cazul unei sesizări venite din partea vecinilor.

„Se vor da amenzi pentru participanți și pentru organizatori, și au fost situații de genul acesta. Poliția nu va putea intra să verifice numărul de persoane fără mandat, dar dacă se va face o sesizare de către vecini pentru faptul că se ascultă muzica la maxim la 2 noaptea, proprietarul va deschide ușa și astfel va primi amenda, dar nu se va putea intra peste om. Este mai simplu decât ați crede. Polițiștii își dau seama de situație și în general e cam greu să justifici de ce erai acolo la ora aia, nu prea te poți păcăli”, arată surse MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.