Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Rujeola a lovit puternic și în Mehedinți

În județul Mehedinți de la începutul anului 2019 au fost înregistrate 12 cazuri de rujeolă, izolate, anunță Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Cele 12 cazuri au fost înregistrate la Drobeta Turnu Severin – 4 cazuri, Ilovăț – 4 cazuri, sat Dudașu  Cernețiului–1 caz, Șimian – 1 caz, sat Plopi, comuna Tâmna – 1 caz, sat Copăcioasa,  comuna Florești – 1 caz.

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează în general afecțiuni respiratorii. Rujeola se transmite pe cale aeriană, atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, dar și indirect prin intermediul obiectelor infectate.

Virusul se răspândește cel mai adesea în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă niciun simptom. Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupția cutanată tipică să apară și încă patru zile după aceea.

Simptomatologia se dezvoltă de obicei în 8-12 zile de la expunerea la virus. Cu toate acestea, perioada de incubație (perioada de timp scursă între momentul infectării și momentul apariției primelor simptome) se poate întinde pe un interval cuprins între 7 și 18 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.